Muutus kiriku välisilme

Kiriku Tallinna tänava poolne tiib vabanes äsja tellingutest ja sarnaneb nüüd värvitoonidelt kellatorniga nagu tulevikus peaks välja hakkama nägema kogu hoone. Projekti autoriks on arhitekt Niina Mäger. Rahaliste vahendite nappuse tõttu tuleb aga töid teha väga mitmes etapis. Tegelikult ei ole asi ju ainult seinte värvimises, vaid parandada tuleb välisseinte kogu viimistluskiht. Pudenenud krohv, allakukkunud karniisitükid,seintesse tekkinud praod,end lahti lasknud värvikiht, mädanenud aknaraamid, seda loetelu võiks jätkata ja jätkata. Seekord osutus huvitavamaks tööks restaureerimist vajav Paide linna vapp, mis oli aegade jooksul muutunud vaevumärgatavaks ja paljudele suureks üllatuseks, et selline asi üldse seal otsaseinas eksisteeris. Vapi ennistööd viis läbi restauraator Kerli Pütsepp.

Parima pakkumise ehitustöödele tegi OÜ Wieseland, kes on ka varem olnud tegev meie kiriku renoveerimisel (siseviimistlustöödel, kellatorni välisviimistlusel) ja pälvinud tellija usalduse just kvaliteedi osas.

Sakraalehitiste igipõlisele probleemile, rahastusele, panid seekord õla alla riik (katuserahad), Paide linn, kohaliku omaalgatuse programm (KOP), Järva Tarbijate Ühistu (vapp) ja kogudus. Siinkohal täname südamest neid kõiki! Paide kesklinn sai jälle ilusamaks ja ühtlasi peatati ajaloo- ja kultuurimälestise edasine lagunemine.

Andres Jalak

EELK Paide Püha Risti Koguduse juhatuse liige

38204285_769864966695164_4440368500363493376_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paide linna vapi kui sellise kohta saab rohkem infot lugeda siin: http://weissenstein.ee/forum.php?forum=4&fpage=1&msg=249