Külalised Paides

Kõrged külalised Paide kirikus

IMG_20171019_172614

Paidet külastasid 19. oktoobril USA Marylandi osariigi delegatsioon eesotsas asekuberner Boyd Rutherford´iga ja Marylandi Rahvuskaardi delegatsioon kindralmajor Linda Singh´
juhtimisel. Mõlemisse delegatsiooni kuulusid ka liikmed Paide sõpruslinnast Westminsterist. Esimeses Paides sündinud ja koolis käinud Signe Pringle-Jalak, nüüdne Marylandi rahvusvaheliste investeeringute ja kaubanduse kantselei direktor, teises suur eesti fänn ja Paidega sõprussidemete algataja Thomas Beyard.
Paides veedetud napi aja sisse mahtus ka külaskäik Paide Püha Risti kirikusse, kus auväärseid külalalisi võtsid vastu Järva praost Teet Hanschmidt ja koguduse juhatuse esimees Aivar-Joel Rikk.
Juhatuse liige Andres Jalak tegi lühiülevaate kiriku ja koguduse ajaloost ning rääkis viimase, rohkem kui kümne aasta renoveerimistöödest. Mitmed Paide kirikut varem külastanud delegatsiooni liikmed said nüüd uut täiustatud ehituslikku seiskorda näes suure üllatuse osaliseks.
Külalised andsid kogudusele üle nende kohaliku kunstniku Lyndi McNulty pildi Paide kirikust, mille ta oli maalinud aastaid tagasi Paides käies. Samuti olid nad kursis meie tänavuse aasta projektiga ehitada lõpuni valmis kiriku orel ja selle tarbeks anti üle nende kohaliku kogukonnafondi poolt saadetud rahakarp koos annetusega.
Külaliste rõõmuks kõlasid orelihelid organist Olaf Lääne esituses.